dissabte, 17 de juny del 2017

PER L'ALTRA DIMENSIÓ

 *

Doncs després de passar-se una pila d'anys passejant-se pels calaixos de casa meva, ara fent bacaines ara remenant-ho tot, aquesta bruixa surt del calaix més amagat disposada a donar guerra i anar tant lluny com la imaginació de la que ho escriu , la porti. S'ha de dir que s'ha vist empesa per una colla d'estudiosos de la Memòria Històrica del poble de Perafita, que recuperen la tradició oral i desempolsinen calaixeres cercant fotos i documents antics o passegen pels corriols dels seus records més joves. Aquest conte ha sortit per entregues al Full de Perafita, la publicació mensual que és crònica de la vida perafitenca. L'últim capítol correspon a aquest mes i coincideix amb l'edició del conte en paper. Alguns ja sabeu que també el podeu llegir al bloc del  mateix nom La Bruixa de Perafita.
En Gerard BR li ha posat cara i ha donat forma a aquest conte de la vora del foc en una edició senzilla en blanc i negre tot recuperant  els qüentos o romanços de cec, o els plecs de fil i canya. També podríem pensar en els contes de la nostra infantesa, dels 50 i dels 60 del segle passat. Recordo especialment "Azucena", i també "El Capitán Trueno", per citar-ne algun.
És l'inici d'una nova o d'altres possibles col·leccions? Per descomptat que ens agradaria. Ara cal veure'n el resultat i l'acollida.
De moment aprofitem el marc de la Festa Major de Perafita per  presentar aquest primer conte i  tots els que puguin venir i que els anirem anunciant  a mesura que els tinguem a punt per la canya i el cordill.
Si teniu curiositat i no teniu mandra, ens trobareu el 2 de juliol a la Plaça de Sant Antoni de Perafita.
Porteu barret per si de cas el sol perquè aquell dia no té ganes de congriar cap tempesta que a la tarda també hi ha havaneres.

*Cartell del programa retocat i millorat per Jordi Freixa.


4 comentaris:

 1. Una bruixa amb un llibre en lloc d'una escombra.

  ResponElimina
 2. Encara falta el darrer capítol , oi? Trobo que seria una bona idea fer-ne una col·lecció...Jo també recordo el "Capitan Trueno i les Hazañas bèlicas", que ens els intercanviàvem sobretot amb alguns nens que anaven a l'escola amb el pare!!!
  Bon vespre, Teresa.

  ResponElimina
 3. Nosaltres ens firàvem la "Azucena" i no recordo les altres col·leccions de nenes, però sí el Capitán Trueno, Hazañas bèlicas, Jabato i Roberto Alcàzar i Pedrín, pel veí de davant de casa que tenia cinc anys més que jo i me'ls deixava. Són les beceroles de la nostra cultura lectora.

  ResponElimina