dijous, 5 d’octubre del 2023

EL 15 D'OCTUBRE : 4a TROBADA D'ESCRIPTORS, IL·LUSTRADORS, LLETRAFERITS I AMANTS DELS LLIBRES.Ens trobarem a Perafita el diumenge 15 d'octubre  en una matinal lletraferida. Aquesta vegada serà una trobada tardoral, encara que avui no ens ho sembli. Com ja sabeu, les altres edicions van ser a l'estiu i enguany també l'hi havíem de fer, però no va poder ser. Un canvi porta altres canvis i alguns dels autors i artistes que  ens acompanyaven pel juliol aquest octubre no hi podran ser i al revés, qui no podia venir ara tindrem el gust de gaudir  de la seva paraula, del seu saber fer.

Dir-vos que Nan Orriols presentarà el seu últim llibre Som mentida , editat per Cal Siller de Prats de Lluçanès, la qual cosa no cal dir que ens fa molta il·lusió.

Fa ben poc que en Subi presentava un nou conte. I en Vicenç Ambròs i en Xevi Pujol, també tenen obra nova. La Núria Comesòlibes que l'any passat recollia roses poètiques de la literatura catalana ara s'endinsa en la memòria familiar. Ramon Breu, prolífic autor de novel·la històrica, quina sorpresa ens prepara?

Gaudirem del saber dir poesia, la seva i d'altri, d'en Gabriel Salvans.

La poesia ben representada en les veus de Núria ArmengolRoser Iborra, Olga Molina, Josep Riera, Neil Sabatés , Lluís Vila i Miquel Casadevall.

La Colla Som Gent d'Olost, autors del llibre Olost, Santa Creu i la seva gent, ens faran i cinc cèntims d'aquesta obra col·lectiva de recerca històrica.

L'anècdota, el record, la narració més genuina ens l'oferiran Ton Baig, Ramon Gabarrós i Ramon Soler.

La música, la cançó de la mà de Joan Dalmau.

Però això no és tot, perquè Montserrat Aloy "Cantireta" pels que la seguim al seu blog, ens dirà poesia, la seva o dels  autors que tradueix. Un gaudi, escoltar-la ( només us dic que ve de Tàrrega). 

Elisenda Mallol, té un llibre especial i artístic per ensenyar-nos.

I el món meravellós dels contes explicats per dues mestres contacontes Mercè Escardó i Mercè Pelay, un plaer.

La perafitenca Emi Ribera ens mostrarà els seus contes il·lustrats.

Del món de la il·lustració hi haurà  Eloi Casadevall, Gerard Bosch i Judit Roma.

Dir que tindrem un record per Maria Nogué, poeta de Sant Quirze de Besora, que fou qui va inaugurar la nostra primera trobada el 2020. La Maria ens va deixar el juliol de l'any passat.

A més de la trobada d'autors i amb els autors i la seva obra per dir i escoltar-nos és una bona ocasió per conèixer i trobar la seva obra.

Amants dels llibres com som, els llibres de vell ens acompanyen i les parades fan patxoca. Un bon moment per trobar aquell llibre que fa temps que cerquem o  perquè no, de descoberta.

Pels llibres i pels seus autors, us hi esperem!

6 comentaris:

 1. Moltes gràcies Teresa, per la iniciativa i voler que no ens manqui la cultura.

  ResponElimina
  Respostes
  1. I gràcies a tu també, per acompanyar-nos en aquesta iniciativa cultural.

   Elimina
 2. Teresa, quina experiència tan esplendida ens regales, moltes gràcies!! Espero estrenar- me en aquesta aventura amb molta il.lusiô.

  ResponElimina
 3. Segur que us ho passareu bé.
  Per edat i per cognom, el Xevi Pujol podria ser el meu fill.

  ResponElimina
 4. I per poeta també, Xavier. Si vens, hi seràs benvingut.

  ResponElimina